maandag, 4. april 2005 - 19:31

Prinselijke trouwdata bekend

Maandag 4 april zijn de trouwdata bekend gemaakt van de prinselijke paren die dit jaar in het huwelijksbootje zullen stappen. Pieter-Christiaan is de derde zoon van Pieter en Margriet. Hij werd geboren op 22 maart 1972 in Nijmegen. Hij heeft drie jaar een relatie met zijn vriendin Anita van Eijk. Zijn broer Floris is de jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hij heeft al sinds hun gezamenlijke studententijd een relatie met Aimee Sohngen.

Op donderdag 25 augustus 2005 zullen Prins Pieter-Christiaan en Anita van Eijk in Apeldoorn in het huwelijk treden. De kerkelijk inzegening zal plaatsvinden op zaterdag 27 augustus in Den Haag. Pieter-Christiaan is de derde zoon van Pieter en Margriet. Hij werd geboren op 22 maart 1972 in Nijmegen. Hij heeft drie jaar een relatie met zijn vriendin Anita van Eijk, waarmee hij binnenkort dus in het huwelijksbootje stapt. Pieter-Christiaan is zijn diensplicht nagekomen bij het Wapen der Koninklijke Marechaussee. Vervolgens volgde hij daar een opleiding en momenteel is hij er majoor. Daarvoor haalde de prins in 1999 zijn doctoraal examen in de rechten. Net als veel andere jonge leden van het koningshuis verschijnt Pieter-Christiaan niet zo vaak in de openbaarheid, hij houdt zich waarschijnlijk liever bezig met zijn hobby’s: muziek, schilderen, hockey, zwemmen, duiken en hardlopen.
Anita Theodore van Eijk werd op 27 oktober 1969 in Neuchatel (Zwitserland) geboren. Ze heeft een oudere zus, Caroline, haar jongere broer overleed toen ze 16 jaar was. in 1996 studeerde Anita af in de Communicatiewetenschappen aan de UVA. Het jaar daarop trad Anita in dienst van Bloomberg in Amsterdam en werd uitgezonden naar Londen waar ze werkte in verschillende management functies. Nu woont Anita in Nederland en is zelfstandig ondernemer.

Zijn broer Prins Floris trouwt op donderdag 20 oktober in Naarden met Aimée Söhngen. Het kerkelijk huwelijk, dat eveneens in Naarden plaatsvindt, is op zaterdag 22 oktober. Floris is de jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hij heeft al sinds hun gezamenlijke studententijd een relatie met Aimee Sohngen. Prins Floris (Nijmegen, 10 april 1975) werkt nu bij het Openbaar Ministerie als beleidssecretaris. Daarvoor werkte hij op het parket van de rechtbank in Amsterdam. Hij zat in Apeldoorn op school en studeerde rechten in Leiden, waar hij drie jaar geleden afstudeerde. Voor zijn scriptie liep hij stage bij de politie in New York en in Amsterdam.
Aimee Sohngen (18 oktober 1977) heeft net als Floris rechten gestudeerd in Leiden. Ze begon met deze studie in 1996. Tijdens haar studie woonde ze in een van de meest populaire meisjeshuizen in Leiden, met 20 andere studentes, voornamelijk net als Aimee rechtenstudenten en enkele geneeskundestudenten. Aimee was ook lid van het studentencorps Minerva waar ze Prins Floris tegen het lijf is gelopen. © Bon / Miranda van der Sloot
Categorie:
Tag(s):