zaterdag, 19. november 2005 - 13:46

Prinses Alexia gedoopt

Wassenaar

Zaterdag is in de Dorpskerk in Wassenaar prinses Alexia, jongste dochter van prins Willem-Alexander en princes Máxima gedoopt met water uit de Jordaan. Voorganger bij de kerkdienst was Ds. Deodaat van der Boon en het kinderkerkoor zong een speciaal dooplied. De dopeling droeg een jurk van Brussels kant die in 1880 speciaal ontworpen werd voor prinses Juliana. Ook prinses Beatrix, prinses Christina en prins Willem-Alexander zijn in de jurk gedoopt.

Alexandra Jankovich de Jeszenice en prinses Mathilde van België, echtgenote van de Belgische kroonprins Filip zijn beide meters van de 4,5 maand oude Alexia Juliana Marcela Laurentien. Prins Friso, Frans de Beaufort en Juan Zorreguieta, een broer van prinses Máxima zijn peter. Ongeveer 500 gasten waren aanwezig in de Dorpskerk waaronder diverse hoogwaardigheidsbekleders en politici. Net als bij de doop van zus Amalia waren ook deze keer de ouders van prinses Máxima aanwezig.

Alexia, prinses der Nederlanden en prinses van Oranje-Nassau is de derde in de lijn voor troonopvolging na haar vader en zus Amalia. De prinses werd op 26 juni van dit jaar geboren in het Haagse Bronovo ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):