maandag, 25. april 2005 - 9:08

Proms Night Ede

Ede

Op 4 juni 2005 voeren het Enka’s Mannenkoor Ede, Harmonie orkest KNA uit Lunteren en The Joy uit Bennekom gezamenlijk een concert uit onder de titel Proms Night Ede 2005. Het concert dat vanaf 19.30 uur plaats zal vinden in Sporthal de Peppel in Ede is uniek in de regio vanwege de samenwerking van de drie verenigingen, de combinatie van klassieke en moderne muziek en het feestelijke karakter van de avond.

Deze Proms Night zal een waar feest worden. Meezingen, meedansen en ‘uit je dak gaan’ zijn de belangrijkste kenmerken voor de avond. Dit alles zal bereikt worden door een zeer afwisselend repertoire, 3 professionele verenigingen en ondersteuning van een enthousiaste band en de bekende doedelzak band genaamd 'Pipes and Drums Royal British Legion', welke reeds vele prijzen in de wacht heeft gesleept. De drie verenigingen zullen elkaar afwisselen en natuurlijk zal ook samen een en ander worden uitgevoerd.

Het Enka Mannenkoor Ede (EME) startte in 1925 als bedrijfskoor met ongeveer vijfentwintig leden en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een algemeen regionaal koor met ruim 65 leden. Ook het repertoire heeft in de loop der jaren een aanzienlijke verbreding ondergaan.

Christelijk Gemengd koor The Joy bestaat uit ruim 90 enthousiaste leden. Het koor staat bekend om haar brede repertoire. Dit brede repertoire komt tot stand via een ‘tweesporenbeleid’ waarbij het koor aan de ene kant meer moderne stukken zingt zoals musicals en aan de andere kant klassieke en christelijke liederen.

De muziekvereniging Kunst na Arbeid (KNA) werd opgericht op 12 juni 1907 te Lunteren en is de oudste muziekvereniging in de gemeente Ede. Het korps heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een traditionele dorpsfanfare tot een eigentijdse muziekvereniging met een geheel eigen gezicht. De vereniging volgt de ontwikkelingen binnen de amateuristische muziekbeoefening op de voet en loopt in bepaalde opzichten zelfs voorop. Bij dit alles blijft het musiceren voor eigen genoegen en voor anderen één van de hoofddoelstellingen van de vereniging. In 1997 ontving Kunst na Arbeid de 'Cultuurprijs van de gemeente Ede'.

De toegangskaarten (€ 12,- per stuk incl. 1 consumptie en een programmaboekje) zijn vanaf eind april verkrijgbaar via de leden van de drie verenigingen en vanaf 16 mei bij de volgende voorverkooppunten (mits nog niet uitverkocht): Novita in Bennekom, Blankenspoor in Lunteren en de VVV in Ede. De muzikale leiding van deze avond is afwisselend in handen van de dirigenten Maarten-Jan Dongelmans (EME), Arne Nusselder (The Joy) en Tijmen Botma (KNA).

Provincie:
Tag(s):