zondag, 18. december 2005 - 10:32

Protesterende taxichauffeurs blokkeren wegen

Breda

Zaterdagavond hebben taxichauffeurs een protestactie gehouden in de binnenstad van Breda, waarbij zij de wegen naar het centrum blokkeerden. Hiermee willen ze hun ongenoegen uiten over de werkzaamheden in de binnenstad, die hun werk belemmeren. De politie verzocht de actievoerders hun actie te beëindigen, maar deze wilden eerste de toezegging van een gesprek met burgemeester van der Velden. Na overleg stemde de gemeente in met een gesprek, waarna de blokkade werd opgeheven.

De taxichauffeurs inde binnenstad vinden dat de werkzaamheden hun werk onmogelijk maken. Door de opbrekingen zijn er minder parkeer mogelijkheden waardoor taxistandplaatsen door het publiek als parkeerplaats gebuikt worden. De taxichauffeurs krijgen op hun beurt een bekeuring voor het staan op de verkeerde plek.

De gemeente werkt momenteel aan de tweede fase van de werkzaamheden voor De Nieuwe Mark. Tot eind 2006 wordt er gewerkt aan de aanleg van de Haven in het deel van het Spanjaardsgat tot aan ‘De Trapkes'. Hoewel het helaas onvermijdelijk is dat bewoners en ondernemers hinder ondervinden van deze werkzaamheden, is volgens de gemeente goed nagedacht over de bereikbaarheid van de binnenstad. Het uitgangspunt is dat winkels, kantoren en woningen altijd bereikbaar moeten zijn. Hetzelfde geldt voor de parkeergarages die in en om het gebied liggen.

De gemeente heeft toegestemd in een overleg met de taxichauffeurs om te bezien waar de knelpunten zitten.
Provincie:
Tag(s):