donderdag, 27. januari 2005 - 14:34

Provincie Fryslân wint Recron Toerismeprijs 2004

Gedeputeerde Bertus Mulder heeft woensdagmiddag in Rotterdam namens de provincie Fryslân de Recron Toerismeprijs 2004 in ontvangst genomen. De provincie krijgt de prijs, een oorkonde en wanddecoratie, voor haar inzet voor de (financiële) investering in het Friese toeristisch-recreatieve product. Gedeputeerde Bertus Mulder is vereerd met de prijs: 'Ik sjoch it as in erkenning fan ús hâlding, ús reewilligens om te harkjen nei Fryske rekreaasje-ûndernimmers'.

De provincie is voorgedragen door Friese recreatieondernemers. Gerke Boersma, voorzitter van RECRON Friesland: 'De provincie is zich goed bewust van het belang van de toeristisch-recreatieve sector'.

Er is een aantal grote projecten, waarvan de provincie initiator en trekker is. Het Friese Merenproject is hier een mooi voorbeeld van. In dit project wordt in samenwerking met het recreatieve bedrijfsleven en gemeenten de opwaardering van verschillende waterwegen en meren aangepakt.
De provincie investeert miljoenen euro’s in de sector. 'De betrokken ambtenaren zijn bereid om met de ondernemer mee te denken en kunnen zich goed inleven in het toeristische bedrijfsleven', aldus Boersma.

De RECRON Toerismeprijs is bedoeld om organisaties of personen die positieve beleidsaandacht besteden aan de toeristisch-recreatieve sector jaarlijks in het zonnetje te zetten.
©BON/PF
Provincie:
Tag(s):