donderdag, 10. maart 2005 - 11:18

PSV bij de laatste acht in Europa

PSV doet het sinds jaren weer eens goed in Europa. Na een goede avond in Monaco waar de ploeg solide en effectief speelde, zit de ploeg uit Eindhoven bij de laatste acht van Europa in de Champions League.

Wat vooral opviel was de sterke goalie Gomes, samen met de solide achterhoede, het sterke middenveld en de uiterst effectieve voorhoede. Deze combinatie zorgde er voor dat AS Monaco redelijk makkelijk met 2-0 opzij werd gezet.

In de thuiswedstrijd wist PSV nog knap met 1-0 te winnen door een vroeg doelpunt van de Braziliaan Alex. PSV had verwacht het moeilijker te krijgen in de uitwedstrijd woensdag, maar de verliezend finalist van vorig jaar bleek zwakker dan gedacht. Ook omdat legio voetballers waren vertrokken na het succes.

De eerste helft waren de clubs gelijk aan elkaar. Monaco kreeg een paar goede kansen maar benutte er geen. In de 27e minuut kwam PSV om voorsprong door een schitterende kopbal van Jan Vennegoor of Hesselink, die slecht gedekt werd door de Franse verdediging.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Monaco kreeg in het begin een aantal goede kansen, maar doelman Gomes stond goed op zijn plek en redde PSV een aantal keer voortrefelijk.

Invaller Beasley besliste twee minuten nadat hij het veld was in gekomen de eindstand. Uit een knappe voorzet van Cocu raakte hij de bal niet helemaal goed, maar de bal belandde in het dak van het doel en de Monaco-doelman was kansloos.

Door een rode kaart van verdediger Givet van Monaco stond de ploeg nog een kwartier met 10 man en was uitschakeling haast zeker.

Voor PSV is deze overwinning een knappe prestatie. Nooit kwam de club zo ver in de Champions League.
Categorie:
Tag(s):