zaterdag, 17. december 2005 - 21:48

PSV boekt eenvoudige zege

PSV heeft geen averij opgelopen in het duel met Willem II. In een kleurloze wedstrijd won de Eindhovense club met 4-1. De Tilburgers kwamen, ondanks het gemis van Raymond Victoria, Frank van der Struijk en Kevin Bobson, al na een kwartier op voorsprong.

Op aangeven van Tom Caluwé opende Jatto Ceesay de score in Eindhoven. Maar nog voor het rustsignaal klonk, had de formatie van Guus Hiddink orde op zaken gesteld. Het was tot tweemaal toe Jan Vennegoor of Hesselink die doelman Peter Zois kansloos liet.

Na ruim een uur spelen gooide Jefferson Farfán de wedstrijd in het slot. De aanvaller volleerde raak uit een voorzet van Phillip Cocu. De resterende tijd speelde PSV rustig uit, ook omdat het in het laatste kwartier tegen tien man speelde. Nuelson Wau kreeg een rode kaart wegens het onreglementair afstoppen van invaller DaMarcus Beasley.

In de extra tijd was er een mooi moment weggelegd voor Mika Väyrynen. De Finse middenvelder maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree en tekende in zijn tweede wedstrijd in Eindhovense dienst voor de 4-1.
Categorie:
Tag(s):