maandag, 28. november 2005 - 0:14

PSV boekt plichtmatige zege

PSV heeft een plichtmatige zege behaald op ADO Den Haag. De Eindhovense landskampioen speelde niet goed, maar wist toch met 3-0 te winnen. Trainer Guus Hiddink had clubtopscorer Jefferson Farfán op de reservebank gelaten en liet Jason Culina staren, maar de Australiër was onzichtbaar.

Jan Vennegoor of Hesselink startte ook in de basis, in tegenstelling tot afgelopen woensdag. Voor rust had hij wel de beste kans, maar een doelpunt leverde het niet op. Doelman Dorus de Vries, die later nog een blessure aan de zij opliep, keerde de inzet.

Aan de kant van de bezoekers had Michael Mols twee goede mogelijkheden. Na enkele minuten stopte PSV-doelman Gomes zijn inzet, net voor rust werd er afgefloten omdat hij buitenspel zou staan. Mols ging op dat moment alleen op het doel af.

Na rust stond Vennegoor of Hesselink wel twee keer op de juiste plek om te scoren. De 1-0 kopte hij binnen uit een corner, de 2-0 achterwaarts uit een strakke voorzet van Michael Lamey. De laatste hoop van ADO Den Haag ging negen minuten voor tijd over, toen Daniël Rijaard zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Hij haalde de doorbrekende invaller Farfán onderuit. Een actie die ook zomaar direct rood had kunnen opleveren.

Arouna Koné was nog verantwoordelijk voor de 3-0. Hij passeerde de uitkomende doelman De Vries na een pass van André Ooijer. PSV blijft koploper.