maandag, 30. mei 2005 - 9:20

PSV eenvoudig naar de dubbel

Rotterdam

Het seizoen van PSV is in één woord geweldig geweest. Na het binnenhalen van het landskampioenschap en het bereiken van de halve finales in de Champions League, sleepten de Eindhovenaren vandaag ook nog de Amstel Cup in de wacht. In het duel met Willem II hoefde de ploeg van Guus Hiddink niet eens voluit te gaan. In de eerste helft sputterden de Tilburgers nog wel wat tegen, maar in het tweede bedrijf kwamen de elf van trainer Robert Maaskant er niet meer aan te pas, 0-4.

Dat was mede te danken aan de treffer van Bouma, die vlak voor het rustsignaal viel. De verdediger kopte toen een vrije trap van Van Bommel snoeihard en geheel vrijstaand tegen de touwen. Het was een mokerslag voor Willem II, dat mentaal toch al aangeslagen was omdat Reuser halverwege de eerste helft een zuivere strafschop ontnomen werd door arbiter Braamhaar.

Cocu was verantwoordelijk voor de definitieve knock-out van Willem II. De international kreeg zes minuten na de pauze de bal uit een afgeslagen PSV-aanval voor de voeten. Zonder na te denken schoot hij de bal vanaf de rand van de zestien langs keeper Moens. De spanning was na de tweede treffer van PSV geheel uit de wedstrijd. Het zelfde goldt voor het geloof in de Tilburgse harten.

Gefrustreerd liepen de Willem II-spelers over het veld, wat leidde tot een aantal minuten waarin de ene na de andere gele kaart viel. Park maakte een kwartier voor tijd de lijdensweg van Willem II nog zwaarder. Hij lobte de bal over Moens en kopte daarna de bal binnen. De treffer van Vennegoor of Hesselink in de laatste minuut van de finale maakte de verhoudingen helemaal duidelijk. Met de 0-4 overwinning namen Johann Vogel en Mark van Bommel afscheid van het meegereisde Eindhovense publiek. Het was voor beiden de eeste keer dat ze de nationale beker mochten vasthouden.

Ook voor Hiddink had de bekerwinst weer een speciaal tintje. Met vijf nationale titels was hij al de meest succesvolle coach ooit in de Nederlandse Ereredivise. Dat is hij nu ook in het bekertoernooi, wat hij met PSV voor de vierde maal won. Hiddink streeft daardoor andermaal Rinus Michels voorbij. Terwijl de topclub uit Eindhoven de beker voor de achtste maal in de prijzenkast mag bijzetten, rest voor Willem II Europees voetbal als pleister op de wond.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):