woensdag, 21. december 2005 - 6:47

PSV, Heerenveen, Helmond en MVV door

PSV heeft simpelweg voldaan aan wat er van de kampioenskandidaat wordt verwacht in de eerste ronde dat de topclub aan moest treden in de Gatorade Cup. De ploeg van Guus Hiddink won met 3-0 van FC Twente.

In een wedstrijd die verre van attractief was, maar heel zakelijk werd uitgetikt door PSV. De goal van Farfan een paar seconden voor de rust haalde alle druk weg bij de Eindhovenaren.

Tot die tijd dacht Twente wellicht nog iets in te brengen te hebben, maar die illusie was op dat moment over. Want de keren dat PSV een voorsprong uit handen geeft zijn nu eenmaal zeldzaam, zo ook vandaag dus niet. Vayrynen speelde weer een paar minuten, langzaamaan komt hij echt weer terug bij de selectie na een aantal maanden van blessureleed.

De 2-0 en 3-0 van Jan Vennegoor of Hesselink waren mooi meegenomen, maar werden niet uitbundig gevierd.

SC Heerenveen, Helmond Sport en MVV hebben zich vanavond als eerste geplaatst voor de kwartfinales van de Gatorade Cup. MVV versloeg het armlastige Willem II, dat het juiste pad niet lijkt te kunnen vinden.

Heerenveen deed wat het behoorde te doen tegen VVV en zoals gewoonlijk tegenwoordig was Klaas Jan Huntelaar weer erg belangrijk. Hij opende de score met een penalty die hij zelf had gekregen nadat Allach genoodzaakt was hem te vloeren in de zestien.

Helmond Sport ontdeed zich van Jong Ajax. Binnen tien minuten stond het team van John van den Brom al met tien man, Kok kreeg een rode kaart. En een uur later stond deze ploeg nog maar met negen, omdat Vertonghen zijn tweede gele kaart kreeg. Hiermee werd Helmond behoorlijk in de kaart gespeeld en was de 2-1 winst eigenlijk nog maar karig.
Categorie:
Tag(s):