dinsdag, 5. april 2005 - 23:18

PSV houdt Lyon op een gelijkspel

PSV heeft dinsdagavond in de uitwedstrijd tegen Olympique Lyon een knappe prestatie neergezet. In Lyon domineerde de thuisploeg de gehele avond, maar PSV gaf achterin weinig kansen weg. Malouda scoorde namens de thuisploeg. Philip Cocu bracht PSV tien minuten voor tijd terug in de wedstrijd.
<BR>
<BR>Lyon speelde vanaf het begin scherp en oplettend. Ze lieten de Eindhovenaren rustig het balletje achter rond tikken, maar als PSV een aanval wilde opzetten, grepen ze in. Op het middenveld kreeg PSV geen grip. Het trio Essien, Diarra en Juninho was heer en meester.

Lyon probeerde snel op voorsprong te komen en dat lukte. Lyon schakelde snel van verdediging om na aanval en Govou speelde handig Lee uit. Via enkele medespelers kwam de bal voor de voeten van Malouda en deze haalde uit richting Gomes. De bal ging door de benen van Ooijer en de doelman was te laat en greep volledig mis: 1-0.

De misser van Gomes was kenmerkend voor het spel van PSV. De ploeg oogde nerveus en kwam niet serieus aan aanvallen toe. Lyon speelde scherp en zo had de doelman van Lyon een rustige eerste helft. Totdat Vennegoor één minuut voor de thee zich ontdeed van Cris en op doel schoot, maar het schot ging over.

Ook na de rust was het spelbeeld hetzelfde. Lyon mocht het balletje rondspelen, maar PSV hield achterin eenvoudig stand. Pas na een uur spelen kreeg PSV hun eerste hoekschop. Dit is een gevaarlijk wapenfeit, gezien de laatste wedstrijden, maar het leverde niks op.

Aan de andere kant kreeg Lyon de mogelijkheid de score te verdubbelen. Govou kwam plotseling oog in oog met Gomes, maar de doelman redde PSV met een katachtige beweging.

Lyon leek met de 1-0 tevreden te zijn en liet zich wat afzakken. De Franse kampioen geloofde in een goede afloop en zo een goede uitgangspositie in de volgende wedstrijd.

Maar PSV kreeg een mogelijkheid tien minuten voor tijd wat niet eens een kans genoemd mag worden. Cocu zette zelf de aanval en kreeg via het hoofd van Diarra de bal terug in de voeten. Hij haalde uit en schoot langs doelman Coupet. PSV maakte gelijk in een wedstrijd die gedomineerd werd door Lyon.

De Fransen waren de rest van de speeltijd gefrustreerd en PSV vierde het gelijkspel als een overwinning. Een goede uitgangspositie voor de ploeg van Guus Hiddink met het thuisduel in het achterhoofd.