vrijdag, 15. juli 2005 - 16:38

PSV laat Alex niet gaan

PSV weigert mee te werken aan een vertrek van verdediger Alex. Volgens voorzitter Rob Westerhof kunnen alle speculaties over een transfer naar het buitenland de prullenbak in.

Inter zou Alex willen overnemen, maar Westerhof sluit een overgang uit. "Alex heeft bij PSV een contract tot 1 juli 2006 en daaraan valt niet te tornen". Internazionale zou inmiddels in gesprek zijn met Chelsea, dat ’economisch eigenaar’ is van Alex en dus de transferrechten bezit.

Het is voorzien dat Alex in elk geval twee seizoenen voor PSV uitkomt, maar in de verbintenis zou een ´noodclausule´ opgenomen die Chelsea in staat stelt om hem eventueel eerder weg te halen uit Eindhoven. Westerhof bestrijdt dit.

Technisch directeur Guus Hiddink weet dat vanuit Milaan ’iets speelt qua interesse’, maar gaat er desondanks vanuit dat Alex bij PSV blijft. "Ik denk dat het voor zijn ontwikkeling goed is om nog een jaar in Eindhoven te blijven. Bovendien zegt hij zelf dat hij het prima naar zijn zin heeft bij PSV en niet weggaat. Mocht het zich in een andere richting ontwikkelen, dan zal ik alles proberen om dat tegen te houden."
Categorie:
Tag(s):