zondag, 8. mei 2005 - 20:47

PSV landskampioen

Eindhoven

Ongeveer 70.000 supporters hebben zondagavond op het Stadhuisplein in Eindhoven PSV gehuldigd. Spelers, begeleiders en supporters vierden het achttiende landskampioenschap uitbundig.

PSV speelde zondag tegen De Graafschap. De wedstrijd werd met 4-1 gewonnen. Na de huldiging in het stadion volgde een rondrit door Eindhoven. Rond 19.10 uur verschenen de spelers en trainer Guus Hiddink onder luid gejuich op het bordes van het stadhuis.

Met nu al een voorsprong van twaalf punten op Ajax, negentien punten op AZ en maar liefst 24 punten op Feyenoord is PSV de dikverdiende kampioen. Heel even dreigde het wegens de dubbele ontmoeting tegen AC Milan uitgestelde titelfeestje door het missen van de finale in Istanbul te worden overschaduwd. Aangemoedigd door het trotse thuispubliek stortte de ploeg zich alsnog in een uitzinnig en verlaat titelfeest.

Met de wetenschap dat al tienduizenden fans zich hadden verzameld in het centrum van de stad verdwenen de spelers van PSV na de zege op De Graafschap even naar de kleedkamer. Na een daverende vuurwerkshow en liederen van Brabander Guus Meeuwis werden ze één voor één naar de middenstip geroepen.

Daarna meldden ze zich voor de rijtoer door stad en de huldiging op het bordes. Tienduizenden fans feestten mee. Eindhoven puilde uit met supporters. Ze konden hun geluk met PSV voorlopig niet op. Ze zijn trots op de kampioen, zo liet ze uitgebreid weten.

© BON / Proshots
Categorie:
Tag(s):