vrijdag, 16. december 2005 - 12:27

PSV loot Lyon, Ajax tegen Inter

PSV heeft voor de tweede ronde in de Champions League Olympique Lyon getroffen als tegenstander. De Franse ploeg is geen onbekende tegenstander voor de Eindhovenaren. Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar al tegen in de kwartfinale van het miljoenenbal.

PSV trok over twee duels aan het langste eind, maar de Fransen zijn al jaren een geduchte tegenstander. PSV-trainer Guus Hiddink was daarom ook niet tevreden met de loting. "Hier zit je niet op te wachten", was zijn veelzeggende commentaar tegenover Studio Sport. "Ik had liever een club als Liverpool gehad, maar je hebt het niet voor het kiezen."

De equipe van Danny Blind speelt tegen het Inter Milaan van Roberto Mancini. Zowel Ajax als PSV spelen de eerste wedstrijd thuis.

De loting in Nyon kende een aantal mooie uitkomsten. Zo spelen Chelsea en FC Barcelona net als vorig jaar in de kwartfinale weer tegen elkaar. Rijkaard heeft met zijn ploeg wat recht te zetten. Vorig jaar werden ze door de Londenaren uitgeschakeld en kende het tweeluik een grimmig karakter door de uitlatingen van José Mourinho aan het adres van Frank Rijkaard.

Een ander affiche die de echte voetbalfan aan moet spreken is het onderonsje tussen Real Madrid en Arsenal. Beiden in de eigen competitie kwakkelende grootmachten kunnen zich op het Europese toneel revancheren voor de magere resultaten in de competitie.

Bayern Munchen - AC Milan is de derde kraker in de achtste finale van de Champions League.

Wedstrijden achtste finales Champions League:
PSV - Olympique Lyon
Ajax - Inter Milaan
Chelsea - FC Barcelona
Real Madrid - Arsenal
Werder Bremen - Juventus
Bayern Munchen - AC Milaan
Benfica - Liverpool
Glasgow Rangers - Villarreal
Categorie:
Tag(s):