woensdag, 20. april 2005 - 23:29

PSV via strafschoppen naar finale beker

Woensdagavond heeft PSV zich geplaatst voor de finale van de nationale beker. In de 4e minuut zette Kalou Feyenoord al op een 1-0 voorsprong via een kopbal uit een corner. Pas een paar minuten voor tijd kwam PSV na veel kansen gehad te hebben op gelijke hoogte via Beasley. Hij schoot de bal via de rebound binnen.

Het werd verlengen en ook in de extra tijd werd niet gescoord. Penalties moesten een winnaar uitwijzen en daarin was PSV de sterkste. Gomes was opnieuw de held van de dag door twee van de vier strafschoppen van Feyenoord te stoppen.

Ono en Van Bommel schoten hun strafschop raak, waarna zowel Goor namens Feyenoord en Farfan namens PSV miste. Daarna waren het Lazovic en Park die scoorde en nadat Robert raakschoot, wist De Graaf zijn poging niet te benutten.

Lucius mocht het karwei afmaken en faalde niet. Door deze overwinning gaat PSV door naar de finale van de Amstel Cup en blijft Feyenoord met lege handen. Met een vierde plaats in de competitie lijkt de club van trainer Ruud Gullit buiten alle prijzen te vallen.