woensdag, 10. augustus 2005 - 10:16

PSV vreest opnieuw vertrek Lee

Technisch directeur Guus Hiddink houdt nog altijd rekening met een vertrek van Young-Pyo Lee. PSV heeft sterke aanwijzingen dat één of meer grote buitenlandse clubs een poging zullen doen om de Koreaanse linksback aan te trekken. Lee heeft eerder al laten weten open te staan voor een nieuw avontuur.

Vier weken geleden leek een afscheid van Lee al nabij. Toen was AS Monaco serieus geïnteresseerd. Die club haakte uiteindelijk af, omdat het niet wilde voldoen aan de vraagprijs van vijf miljoen euro. In een gesprek met Hiddink kwam Lee zelf ook tot de conclusie, dat Monaco niet de Europese topclub is, waar hij zijn loopbaan wil voortzetten.

Hiddink: "Hij heeft ooit een droom gehad: ik wil naar Europa. Die missie is, samen met Park, bij PSV uitstekend geslaagd. Ik heb hem gezegd: als je nog verdere grote dromen hebt, moet je alleen denken aan de absolute top. Dat zijn die paar clubs in Engeland, Spanje, Italië en Bayern München in Duitsland. Je weet nooit wat er nog kan gebeuren in deze. Daar moeten wij alert op zijn. Er is niets concreets nu, maar dat kan maar zo gaan spelen binnen een paar dagen'', aldus de coach/td in het Eindhovens Dagblad van vandaag.

Hiddink probeert ’het nog wel te ontmoedigen’ zoals hij zegt, maar is ook realistisch. "Als er een grote club komt, wordt het moeilijk voor PSV. Dat zou pijn doen, zeker.''

Het contract van Lee loopt nog door tot medio 2007. Los van de beschikbaarheid van de Koreaan was Hiddink toch al op zoek naar een versterking voor de linkerflank, mede omdat Osmar Ferreyra nog niet heeft aangetoond dat hij direct kan aansluiten bij het niveau dat PSV verlangt.

Michael Lamey mag vooralsnog niet vertrekken. PSV heeft een beslissing over hem uitgesteld, omdat de positie van rechtsback momenteel wordt bezet door André Ooijer of Theo Lucius, die de afgelopen weken ook al in verband werden gebracht met buitenlandse clubs.
Categorie:
Tag(s):