vrijdag, 18. maart 2005 - 9:10

PSV wint matige wedstrijd tegen Groningen

Een ware kampioen wint ook wedstrijden waarin het niet goed speelt, wordt vaak gezegd. Dit gelde ook voor PSV donderdagavond. Beide ploegen speelden heel matig, maar PSV trok aan het langste eind na negentig minuten. Farfan was de enige doelpuntenmaker.
<BR>
<BR>PSV leek een moeilijke avond tegemoet te gaan in en tegen Groningen. De thuisploeg was erg gebrand om de bezoekers uit Eindhoven het erg moeilijk te maken. En toch sleepte ze in blessuretijd nog bijna een punt uit de strijd. Buijs en Drent waren dicht bij een treffer, maar doelman Gomes stond goed te keepen en zo bleef de stand van 0-1 op het scorenbord staan.

Voor de neutrale kijker was het geen leuke wedstrijd. Groningen was een maatje te klein voor PSV en de thuisploeg zette een muur neer rond de zestien meter. PSV wachtte geduldig op de kleine kans die zou komen en die kwam er ook. Aan het eind van de eerste helft scoorde Farfan uit een scrimmage en zette de ploeg van Guus Hiddink op voorsprong.

Coach Rob Jans van Groningen probeerde zijn team op te peppen om de gelijkmaker te forceren. Deze kwam bijna nog aan het eind van de tweede helft. Drent kopte op de paal en bleef de stand ongewijzigd.

PSV behaalt nuttige punten in een matige wedstrijd en heeft geen schade opgelopen met de topper tegen Ajax in het vooruitzicht.