zaterdag, 15. oktober 2005 - 23:43

PSV wint topper tegen AZ

PSV heeft zaterdagavond goede zaken gedaan door koploper AZ te kloppen. De Brabanders wonnen in het Philips Stadion met 2-0. De ploeg van Guus Hiddink begon sterk aan het duel en creëerde enkele mogelijkheden om de score te openen.

Met name smaakmaker Arouna Koné was een doorn in het oog van de AZ-defensie. Vlak voor rust ontsnapte de Ivoriaan weer eens aan zijn belagers en leek hij op weg naar de openingstreffer. Maar nadat hij doelman Henk Timmer had omspeeld, kreeg de aanvaller de bal niet in het lege doel gewerkt door toedoen van een goed storende Tim de Cler. Een minuut later was het wel raak. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Phillip Cocu met een diagonaal schot de 1-0 binnen.

Na rust verslapte PSV wat en leken de Alkmaarders een slotoffensief in te zetten. Een tweede gele kaart en dus rood voor invaller Ron Vlaar werd de bezoekers echter fataal. Een minuut na de uitsluiting van de kersverse Oranje-international, was het opnieuw Cocu die de wedstrijd met een geplaatst schot in het slot gooide. Vlak voor tijd was het invaller Jan Vennegoor of Hesselink die met zijn eerste treffer van het seizoen de 3-0 eindstand op het scorebord zette. Hij tikte van dichtbij een afgeslagen bal in het lege doel.

Door de overwinning neemt PSV de koppositie over van AZ, dat een punt minder heeft.
Categorie:
Tag(s):