dinsdag, 12. april 2005 - 15:25

Qualityfair, een trendy beurs

Valkenburg

De Amstel Gold Race is nog niet begonnen of er staat al een nieuwe activiteit op de planning van Valkenburg. In het pinksterweekend van 13 t/m 16 mei 2005 is de Qualityfair. Deze zal worden gehouden op een unieke locatie, namelijk de kop van de Cauberg, gedeeltelijk in en rond de gebouwen van het Casino in Valkenburg en bij de wellnessomgeving van Thermae 2000. Vanaf die locatie hebben bezoekers een mooi uitzicht over het eeuwenoude centrum van Valkenburg met een mooie natuurlijke omgeving.

De Qualityfair is eigenlijk een vervolg op de Excellence beurs. Omdat de markt voortdurend in beweging is worden concepten aangepast en zo is deze nieuwe beurs ontstaan. Niet alleen producten veranderen door aanpassing van de behoeftes van de mens, maar ook de menselijke behoeftes veranderen. Aldus trendwatcher Herman Konings van bureau NXT. Vroeger werd gesproken over een 50 + markt en alles wat 50 jaar en ouder is werd in een groep benoemd. Echter er is een wezenlijk verschil tussen iemand van 58 en 75. Beide hebben andere levensbehoeften. Vroeger spaarde iemand van 58 nog voor zijn kinderen, nu wil deze van zijn oude dag genieten en is bereid geld uit te geven aan luxere zaken. Een nieuwe auto bijvoorbeeld. Mensen van 58 zijn eigenlijk 38, aldus de trendwatcher.

Ook de woonstijl van de mensen is veranderd. Een slaapkamer is tegenwoordig een media rich leisure room of met andere woorden, de slaapkamer heeft zijn functie als rustkamer enigszins verloren. TV, DVD en boekenkasten zijn normaal te noemen. De Wettingchappel of met andere woorden, de bad-kamer. Door de week alleen om je op te frissen voor naar het werk. In het weekend wordt de douche vervangen voor een lekker relax bad. Uit onderzoek is gebleken dat de mens een kwartiertje langer in bad blijft om te ontspannen. Tot slot de keuken. Deze is een stuk socialer geworden. Bezoek wordt ontvangen in de keuken, net als in vroegere tijden. Gezellige ruimte om bij te kletsen en het begint meer op een bar te lijken, met onder andere het kookeiland en diverse producten die ook in de professionele horeca te vinden zijn zoals een espresso apparaat.

De Qualityfair beurs speelt ook in op de nieuwe trends. Zo zijn er diverse modeshows. Personal Shopper Suzie Vasques Dias zal kledingadviezen geven op de zondag en de maandag. Paul Fagel geeft kookdemonstraties. Kunsthuis van Ham taxeert o.a. Schilderijen en sculpturen en Herman Konings vertelt over de nieuwe trends.

De Qualityfair kan worden samengevat in zes deelsegmenten, namelijk: Luxury goods; World of Business; Travel & Holidays; Indoor & Outdoor; Food & Beverage en tot slot Fashion & Body. Voor mensen die graag eens een ritje willen maken in een roadster, kunnen dit op de beurs in een Sniper Roadster.

Tot slot goed nieuws voor alle mensen die bang zijn om nat te worden bij eventuele regenbuien. Door het gebruik van grote luxe paviljoens wordt de fair niet gehinderd door slecht weer.

© BON Tekst en foto’s Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):