woensdag, 13. juli 2005 - 10:22

Raamdecoratie

Wateringen

Ramen, ze zijn er in ongelooflijk veel soorten en maten. Gelukkig geldt voor de raamdecoratie van tegenwoordig hetzelfde verhaal. Voor elke sfeer is er wel wat te vinden.

Wie van glamour houdt zit op dit moment goed. Glimmende voiles, changeant zijdes en zacht glanzend fluweel zijn de gordijnstoffen van nu! Meegeweven metaalgarens en lurex draadjes laten de stoffen schitteren. Maar er is natuurlijk veel meer, want niet iedereen zit op deze glans trend te wachten.

De eenvoudige voile blijft natuurlijk altijd mooi. Ze temperen het daglicht, zorgen voor minder inkijk en zijn zeer decoratief.
Let hierbij wel op dat de stof niet krimpt en strijkvrij is!

Vouwgordijnen
Deze blijven populair, streepdessins worden hierbij vaak toegepast. Bedenk dat een verticale streep de ramen hoger doen lijken en de horizontale streep de ramen breder doen lijken. Strepen komen we weer veel tegen, samen met de barok dessins zijn ze duidelijk favoriet.

Voor de romantische sfeer blijft de embrasse goed toepasbaar. Embrasses zijn de omarmers van een gordijn. Ze zijn kant en klaar te koop, maar worden ook op maat gemaakt in een door u gewenste stof. Kiest u voor een contrasterende
kleur, dan valt de embrasse extra op. Embrasses kunt u op verschillende hoogtes bevestigen. Bij gordijnen die tot op de vensterbank hangen zitten embrasses op tweederde van de hoogte, maar bij langere gordijnen zijn er verschillende plaatsen mogelijk. Bepaal uw keuze met zorg, want elke hoogte heeft een ander effect.

U bent niet zo’n romantisch type? Dan zijn paneelgordijnen misschien wel iets voor u. Deze raamdecoratie is uitermate geschikt voor grote ramen, schuifpuien of openslaande deuren. Ze zorgen ervoor dat het daglicht nog meer naar
binnen kan stromen. Paneelgordijnen zijn tevens erg goed toepasbaar als scheidingswand.

Raamdecoratie hoeft natuurlijk niet altijd van stof te zijn. Houten gordijnen kunnen ook, of beter gezegd luiken aan de binnenkant van de ramen. Erg apart en gemakkelijk in onderhoud, zeer duurzaam en enorm isolerend. Verandert uw interieur van kleur? Dan schildert u ze gewoon weer over. Iets te? Dan zijn misschien lamellen wel een goede oplossing. Ze zijn er in alle vormen, maten en materialen. Horizontaal, verticaal en plissé, van stof, hout of aluminium. Een
alternatief zijn de nieuwe kunstof lamellen in hout optiek. Deze zijn kleurvast, onverslijtbaar en trekken nooit krom. Ideaal dus voor ruimtes met een hoge temperatuur en/of luchtvochtigheid zoals badkamers en keukens. Voor de slaapkamer zijn verduisterende rolgordijnen weer ideaal.
Categorie:
Tag(s):