donderdag, 13. oktober 2005 - 17:07

Rabobank wil de Community Bank of Central California (CBCC) overnemen

Utrecht

De Rabobank wil de Community Bank of Central California (CBCC) overnemen en hiermee zijn activiteiten in Californië verder laten groeien. De Rabobank brengt hiertoe een bod uit op alle uitstaande aandelen van de moedermaatschappij van CBCC, het aan de schermenbeurs Nasdaq genoteerde Central Coast Bancorp. De raad van bestuur van Central Coast Bancorp heeft ingestemd met de overnameplannen van de Rabobank.

Met de transactie is een bedrag gemoeid van USD 371 miljoen in contanten, ofwel 25 dollar per aandeel. Het bod ligt hiermee 29 procent hoger dan de slotkoers van het aandeel Central Coast Bancorp, afgelopen woensdag.

De Rabobank koos voor de Community Bank of Central California omdat het kantorennetwerk van de bank goed aansluit bij dat van de eerder overgenomen Valley Independent Bank in Californië, die onlangs werd omgedoopt tot Rabobank, N.A. Door de beoogde overname krijgt de Rabobank toegang tot de Californische 'salad bowl', een van de belangrijkste agrarische productiegebieden in de Verenigde Staten. Dit gebied is de grootste producent in Amerika van onder meer sla, broccoli en aardbeien. CBCC heeft zijn hoofdkantoor in Salinas, Californië.
Categorie:
Tag(s):