zaterdag, 18. juni 2005 - 18:29

Ralf: “FIA bang dat ik binnen 48 uur crash�

Nu bekend is dat Ralf Schumacher dit weekend niet mee zal doen aan de Grand Prix van de Verenigde Staten, is het natuurlijk de vraag welke reden de FIA heeft gevonden om de Duitse coureur aan de kant te houden. Ondanks dat het ziekenhuis hem snel ontsloeg, was de dokter van de FIA van mening dat het nog te gevaarlijk was.

De Toyota-coureur verklaarde, nadat de FIA besloot hem aan de kant te houden, het volgende: “In principe voel ik me goed en ben ik voor 80 procent fit om te rijden, maar Gary heeft besloten me aan de kant te houden omdat er een risico was dat ik nog een harde crash mee zou maken binnen 48 uur. Ik ben gescand en ik was best blij, alles was goed, maar ik voelde me niet 100 procent en het is een overweging uit veiligheid. De FIA heeft deze keuze gemaakt en het was een lastige keuze om te maken.�

De crash die het broertje van Michael Schumacher op vrijdag meemaakte kan worden vergeleken met de crash die hij vorig seizoen had, toen hij nog voor het team van Williams reed. Zowel toen als nu ging het om de allerlaatste bocht, waar men snelheden bereikt van rond de 300 kilometer per uur. Vorig seizoen hield echter iedereen zijn adem in toen bleek dat hij niet reageerde, terwijl hij dit jaar met gemak uit de bolide wist te stappen.
Categorie:
Tag(s):