zaterdag, 18. juni 2005 - 8:16

Ralf Schumacher ontslagen uit ziekenhuis

Vorig seizoen gebeurde het hem ook al, waardoor hij uiteindelijk de zes daaropvolgende Grand Prix moest missen, en op de vrijdagmiddag van 2005 gebeurde het hem weer. Ralf Schumacher spinde met volle snelheid in de laatste bocht en belandde uiteindelijk, met een snelheid van 300 kilometer per uur, tegen de muur.

Het gevolg was een rode vlag, wat staat voor het tijdelijk afbreken van de testsessie, en vele verbaasde gezichten hoe bliksem twee maal op dezelfde plaats in kon slaan. Ondanks dat de Duitser zelf uit de bolide wist te stappen, werd de coureur van Toyota uiteindelijk toch overgebracht naar het ziekenhuis. Het broertje van Michael Schumacher zou vlak na de crash last hebben gekregen van zijn oog, waarvoor hij moest worden gecontroleerd.

Kort na de crash kwam een woordvoerder van het team met de volgende verklaring: “Met Ralf gaat alles goed. Hij is naar het medisch centrum gegaan, maar daar werd hem gevraagd om nog even naar het ziekenhuis te gaan om zijn ogen voor een tweede keer te controleren. Hij klaagde over vuil in zijn ogen. Zijn oog wordt nu volledig gecontroleerd om te kijken of alles 100 procent goed is, maar verder heeft hij geen problemen gehad na het ongeluk.�

Nadat hij was ontslagen uit het ziekenhuis, verklaarde Ralf Schumacher zelf: “Gelukkig voel ik me goed, maar het was een best groot ongeluk. Bliksem slaat normaal gesproken nooit twee keer op dezelfde plaats in, maar gezien het voorval van vandaag denk ik dat deze uitspraak niet voor mij geldt. Ik naderde de laatste bocht toen ik voelde dat er iets aan de linkerkant misging. We zullen nu moeten onderzoeken wat er precies is gebeurd en waarom. Ik heb hier nooit zoveel geluk had als coureur, maar ik hoop dat ik daar verandering kan brengen.�

Het feit dat hij al kort na zijn ongeluk is ontslagen uit het ziekenhuis wilt niet zeggen dat Ralf ook meteen toestemming heeft om op de zaterdagochtend gewoon verder te gaan met zijn werk. Ook de Formule 1 wilt hem een test laten ondergaan om te kijken of hij nog mee kan doen aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. Mocht de FIA hem geen toestemming geven, dan zal Ricardo Zonta als officiële testcoureur en reservecoureur van het team zijn debuut maken als racecoureur voor zijn Japanse werkgever.
Categorie:
Tag(s):