vrijdag, 11. maart 2005 - 16:28

Rampenoefening De Kempervennen

Eindhoven

De afgelopen twee weken is er door vele hulpverleners geoefend op recreatiepark De Kempervennen in Eindhoven. Op 1,2,8 en 9 maart werd een grote calamiteitenoefening gehouden. Het park is vanwege groot onderhoud tien dagen gesloten geweest. Dit bood de mogelijkheid om een grootschalige realistische oefening te houden, een kans die de directie van het park met beide handen aangreep.

In het overdekte centrum van het park, Plaza genaamd, was een zeer realistisch scenario geënsceneerd. Een leerling-kok had in de centrale keuken van het pand geprobeerd een vlam in de pan met water te blussen. Dit had uiteraard fatale gevolgen. In totaal 16 Lotusslachtoffers moesten door de brandweerlieden worden gered. De BHV-ers van het park evacueerden ondertussen de overige Plaza gasten.
Ambulancepersoneel voerde de eerste noodzakelijke medische ingrepen uit waarna de slachtoffers werden overgebracht naar het gewondennest. Het SIGMA-team dat op dinsdagavond 1 maart deelnam richtte dit gewondennest in de sporthal van het park in en maakte dus geen gebruik van de tent. Het SIGMA-team dat op dinsdag 8 maart oefende zou wel gebruik hebben gemaakt van de tent.

Nadat de brandweerlieden de brand hadden afgeblust werd het sein einde oefening gegeven. Aan het eind van de avond werd de oefening door de deelnemende hulpverleners geëvalueerd. © BON / Miranda van der Sloot - foto's: Gabor Heeres, Roel van den Hurk & Niels van Rooij
Provincie:
Tag(s):