dinsdag, 25. oktober 2005 - 0:24

Rampje spelen

Zwolle

De gemeente Zwolle oefent regelmatig onderdelen van het rampendraaiboek. Vaak zien de inwoners daar niets van. Maar om bepaalde onderdelen van de rampenbestrijding te oefenen is hulp van het publiek noodzakelijk. Op zaterdag 12 november wordt er een rampoefening nagebootst, en er zijn nog zo'n 200 slachtoffers voor nodig. Wie wil meedoen ?

Op zaterdag 12 november van 9.00 tot 12.00 uur organiseert de gemeente een grote oefening, om te kijken of ze goed is voorbereid op een ramp waarbij veel slachtoffers opgevangen en geregistreerd moeten worden.Voor deze oefening zoekt de gemeente ongeveer 200 vrijwilligers, die net willen doen of ze niet naar huis kunnen als gevolg van een ramp. De afgelopen weken zijn verschillende groepen actief benaderd om mee te oefenen, bijvoorbeeld leden van het Rode Kruis, scoutinggroepen en toneelverenigingen.

Maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te oefenen. Belangstellenden kunnen zich nog tot en met vrijdag 28 oktober opgeven via postbus@zwolle.nl of telefoonnummer (038) 498 22 00. Na die datum ontvangt iedereen een bevestiging met daarin de plaats waar men wordt verwacht. De bevestigingsbrief geldt als entreebewijs.
Provincie:
Tag(s):