dinsdag, 9. augustus 2005 - 20:53

RBC en FC Den Bosch blameren zich

RBC Roosendaal en FC Den Bosch zijn uitgeschakeld in de Amstel Cup. De proflcubs verloren repectievelijk bij de amateurs van Gemert (2-1) en Excelsior Maasluis (2-1).

RBC stond in de rust zelfs met 2-0 achter door doelpunten van De Vries en Geurts. De Portugese nieuweling Marcelino redde enigszins de eer voor de Brabanders, maar een balamage was na negentig minuten desalniettemin compleet.

Ook FC Den Bosch kwam met 2-0 achter dankzij twee goals van Kevin Vink. Berry Powel scoorde de enige Brabantse treffer in de laatste minuut uit een strafschop.

FC Groningen ontsnapte aan een blamerende verlenging dankzij een late goal van Yuri Cornelisse. Na negentig minuten had Ter Leede de noorderlingen op 0-0 weten te houden, ondanks veel kansen voor de Groningers. De nieuwe aanwinst wist in de blessuretijd alsnog het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

De andere profclubs maakten geen fouten. VVV-Venlo won met 6-0 van OJC, FC Zwolle met 7-0 (vier keer Ruud Berger) van Nijenrodes en De Graafschap met 2-0 van AFC. Andere uitslagen volgen later.