maandag, 21. november 2005 - 13:30

RBC stelt Rodriquez op non-actief

Het bestuur van RBC Roosendaal is woest op José Fortes Rodriquez. De Spaanse verdediger ging zondag voor de camera's van Talpa zijn boekje te buiten nadat hij met een rode van het veld werd gezonden en ondervindt daarvan nu de gevolgen. De Brabanders zetten Fortes Rodriquez op non-actief en komen later deze week naar buiten met verdere maatregelen.

Fortes Rodriquez werd in het duel met Heracles Almelo al na twee minuten naar de kant gestuurd door scheidsrechter René Temmink. Zijn eerste gele kaart ontving hij vanwege een tackle, waarop een discussie met de arbiter in een tweede gele kaart uitmondde.

In de catacomben maakte de verdediger zich vervolgens belachelijk om te suggeren dat Temmink zou lijden aan het syndroom van Down. RBC was zwaar geschokt door zijn uitspraken en lastte maandag een vergadering in. Hier werd Rodriquez de wacht aangezegd, tot verdere maatregelen volgen is de 33-jarige verdediger op non-actief gesteld.

Inmiddels is de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek gestart naar het gedrag van de speler. Dit zal hem waarschijnlijk ook nog eens op een forse schorsing van de KNVB komen te staan.
Categorie:
Tag(s):