zaterdag, 3. december 2005 - 22:06

RBC verrast met 2-2 tegen Feyenoord

Feyenoord kon tegen RBC Roosendaal de monsterscore van een week geleden tegen Heracles Almelo (7-1) niet herhalen. In een enerverende wedstrijd speelden de nummer twee en de nummer laatst met 2-2 gelijk

Hoewel de Rotterdammers het meeste balbezit hadden liepen ze na één minuut al achter de feiten aan. Kpaka scoorde voor RBC en Feyenoord moest de jacht openen op de gelijkmaker.

Inplaats dat de bal achter doelman Volders terecht kwam, moest Patrick Lodewijks voor de tweede keer de bal uit zijn doel halen. Verdediger Loran kopte de bal in de zestiende minuut achter de Feyenoord - doelman en de rode lantaarn drager in de Eredivisie leidde met 2-0.

De achterstand noopte Feyenoord tot haast. Sebastian Pardo schoot in de 21-ste minuut de aansluitingstreffer achter doelman Volders. Na de thee bleef de stadionclub aanzetten, maar tot doelpunten leidde dit niet. De Guzman maakte nog wel de 2-2, maar tot meer wapenfeiten was Feyenoord niet in staat.

Voor RBC was de puntendeling een mooie afsluiting van een roerige week. De nummer laatst ontsloeg eerder deze week trainer Dolf Roks, maar kwam op dat besluit terug na bemiddeling van de selectie. De spelers betaalden het vertrouwen in hun coach terug met een punt en de zon schijnt weer een beetje in Roosendaal.