zondag, 22. mei 2005 - 11:58

Reünie Wordt Vervolgd groot succes

Dronten

Van 1980 tot 1998 presenteerde Han Peekel het programma Wordt Vervolgd op de televisie. Het programma, dat door de AVRO werd uitgezonden, was destijds een groot succes. Kinderen, van klein tot groot, konden hun favoriete stripfiguur imiteren. Naast de wedstrijd ging het programma over tekenfilms en stripfiguren.

Afgelopen zaterdag stond de Meerpaal in Dronten in het teken van Wordt Vervolgd. Op het plein in de Meerpaal stonden allerlei stands met stripboeken en figuurtjes uit de stripboeken.

Er waren poffertjes en pannenkoeken te krijgen en kinderen konden zich gratis laten schminken.

Natuurlijk ontbraken de stripfiguren ook niet. Bert en Ernie en hoe kan het anders Walibi liepen rond en vermaakten de kinderen en volwassenen tot dat de imitatiewedstrijd begon.

In het theater van de Meerpaal zaten enkele honderden kinderen met hun ouders gespannen te wachten. Han Peekel praatte de show aan elkaar, wat hij, net als vroeger, met veel plezier deed.
De jury bestond uit o.a. de Burgemeester van Dronten, Dhr. A. de Jonge en Walibi. Er waren twee leeftijdscategorieën: bij de jonge deelnemers, vanaf twee jaar! heeft Esmee gewonnen. Zij deed een kikker na.
Matthijs met z'n imitatie van Donald Duck won de wedstrijd voor de iets oudere kinderen.

Op het podium hing een groot doek, waarop tekenfilms te zien waren. Ook werd de wedstrijd afgewisseld met zang en dans.
Uit de reactie van de kinderen bleek na afloop dat het programma nog net zo'n groot succes is als dat vroeger was.

Foto's: Fotobureau Tiernego
Provincie:
Tag(s):