zondag, 29. mei 2005 - 12:03

Real boos op Beckham

Technisch directeur Arrigo Sacchi van de Spaanse voetbalclub Real Madrid vindt dat stervoetballer David Beckham met zijn gebrek aan kennis van de Spaanse taal een gebrek aan respect tegenover de club en zijn fans toont.

Sacchi zei in een interview met The Sunday Times dat hij het een fundamentele fout vindt dat Beckham na twee jaar bij de Spaanse topclub nog nauwelijks de taal van het land beheerst. Beckhams eerste poging om zich in het Spaans uit te drukken was in januari dit jaar, toen hij anderhalf jaar bij Real was.

Dat was op een persconferentie, waar hij drie duidelijk ingestudeerde zinnen gebruikte, zoals "wij kunnen de competitie winnen''. The Sunday Times wees erop dat in Groot-Brittannië voetballende buitenlanders de Engelse taal goed beheersen, "zoals Ruud van Nistelrooy''.

Sacchi heeft het idee dat de taalbarrière kan verhinderen dat Beckham zijn mogelijkheden bij de club ten volle uitbuit. De technisch directeur denkt dat Beckham bij voorbeeld niet goed aan zijn Spaanse collega's kan uitleggen wat zijn ideeën voor verbetering zijn. Afgezien van de kennis van het Spaans is Sacchi tevreden met Beckham.
Categorie:
Tag(s):