zondag, 3. april 2005 - 20:24

Real-life soap 'gewoon Jannes' vanaf dinsdag bij TV-Oost

Hengelo

'Gewoon Jannes’ luidt de titel van de soap die RTV-Oost vanaf dinsdag 5 april wekelijks op het scherm brengt. De serie vertelt het verhaal van de sympathieke volkszanger Jannes die met ‘Ga maar weg’ een grote hit scoorde. Het leverde hem de titel ‘Piratenartiest van het Jaar’ op. De makers volgen Jannes dertien weken lang en brengen zijn hectische leven in beeld.

De titel ‘Gewoon Jannes’ is hem op het lijf geschreven. Waar hij ook komt, Jannes is altijd dezelfde sympathieke en innemende persoonlijkheid. Wellicht is dit de sleutel tot zijn succes. Jannes z'n albums vliegen als warme broodjes over de toonbank, zijn fans dragen hem op handen en Jannes koestert hen.
'Het zijn mijn fans die mij de kans geven om dit allemaal te doen', vertelt Jannes in één van de eerste afleveringen.
De soap geeft een beeld van Jannes’ leven. Zijn woonwagen in Noordseschut, zijn optredens in het land, zijn boekingskantoor Roelofs Entertainment in het Drentse Emmen en vooral gewoon zoals hij is.
'Iedere zaterdag ga ik met mijn zoontjes, Jan en Jozef, naar het voetbal, ook dat is gefilmd. Evenals een interview met Story en de opnamen van een radiocommercial voor de Gehandicaptensport. Ook de komende weken blijft de camera me volgen. Zo filmen ze binnenkort het optreden tijdens de nacht van Oranje in Ahoy. Een optreden waar ik geweldig naar uit kijk. Ahoy is toch ongelofelijk'.
Jannes zelf zag de eerste aflevering als eerste. Een aflevering die begint met onvergetelijke beelden. Jannes als kapper van het haar van Ome Jan.
'Ome Jan en ik zijn onafscheidelijk. Waar Ome Jan is daar ben ik, en omgekeerd'.

‘Gewoon Jannes' wordt dertien weken lang uitgezonden op RTV Oost. Een portret van ’s lands meest sympathieke zanger. ‘Gewoon Jannes’ wordt uitgezonden op RTV oost, iedere dinsdagavond, om 18.39 uur. Het programma is eveneens te zien via internet: www.rtvoost.nl

© BON/foto: Eva Posthuma
Provincie:
Tag(s):