dinsdag, 22. november 2005 - 13:42

Real wil Landzaat, Toni en andere Alex

Als we de Spaanse sportkrant AS moeten geloven wil Real Madrid zich tijdens de winterstop flink laten gelden op de transfermarkt. Het gaat 'De Koninklijke' sportief niet erg voor de wind en daarom moeten Denny Landzaat (AZ), Luca Toni (Fiorentina) en de Alex van Fenerbaçhe de grootmacht komen versterken.

Real-trainer Vanderlei Luxemburgo heeft het bestuur verzocht een controlerende middenvelder en (nog maar) een aanvaller aan te mogen trekken. Voor die eerste vacature focussen de Madrilenen zich op Landzaat, die al sinds het begin van dit kalenderjaar gevolgd wordt door Real en al eerder in verband werd gebracht met een overgang naar Santiago Bernabéu. De Oranje-klant heeft wel concurentie van de Braziliaanse international Ricardinho (santos).

Ook Toni zou zich in de belangstelling van de Spaanse recordkampioen mogen heugen. De aanvaller is de revelatie van het Italiaanse voetbalseizoen, voert met afstand de topscorerslijst van de Serie A aan (15 doelpunten in 12 wedstrijden) en schopte het al tot de Squadra Azzuri. Omdat zijn club, Fiorentina, dit seizoen niet in Europees verband heeft gespeeld, zou Toni na de winterstop gewoon inzetbaar zijn in de Champions League. De Braziliaan Alex zou weer aangetrokken worden vanwege het gebrek aan linkspoten in de selectie.
Categorie:
Tag(s):