woensdag, 14. december 2005 - 12:17

Recherche rolt bende kredietfraudeurs op

Veghel

In een onderzoek naar grootschalige kredietfraude heeft de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) 21 personen opgepakt. Onder de verdachten, 17 mannen en vier vrouwen, zijn twee medewerkers van de ABN-AMRO bank in Veghel, laat de politie woensdag weten.

Onderzoek van de recherche toonde aan dat er door twee bankmedewerkers ruim 300 kredieten werden verstrekt op basis van valse inkomensgegevens. De frauduleuze kredietverstrekking vond plaats in de periode van januari 2004 tot april 2005 en bedraagt, na onderzoek van 60 van de 300 kredieten, ruim 2,5 miljoen euro.

Bij de fraudepraktijken waren diverse uitzendbureaus betrokken. Door medewerkers van de uitzendbureaus werden valse loonopgaven opgesteld. Zo werd er “loon� gestort op de rekeningen van de kredietaanvragers, zonder dat daar werkzaamheden voor verricht werden. Op basis hiervan werden kredieten aangevraagd. De bankmedewerkers keerden de kredieten uit en hielden zelf een deel van het uit te keren bedrag achter. De kredietaanvrager werd zo ook nog eens slachtoffer van zijn eigen handelen.

Van de verdachten zitten er 8 nog in voorlopige hechtenis. De verdachten zijn vooral afkomstig uit de regio Eindhoven, Veghel en Den Bosch, maar ook uit Haarlem. De twee bankmedewerkers zijn op staande voet ontslagen.
Provincie:
Tag(s):