donderdag, 27. januari 2005 - 12:34

Rechter veroordeelt raadslid voor NSB belediging

Enschede/Almelo

'Vrije meningsuiting in dit land wordt gestraft met een kogel, een mes of een geldboete', was de reactie van fractievoorzitter Ferdy Lammerink van de Enschedese stadspartij, nadat hij donderdagmiddag door de rechter in Almelo is veroordeeld tot het betalen van € 500,= wegens belediging.

Ferdy Lammerink is fractievoorzitter van de vier leden tellende stadspartij. Een partij die door de andere politieke tegenstanders als lastig en niet serieus wordt gezien. Twee andere leden van de fractie mochten niet meer met ambtenaren praten en niet meer van de gemeentecomputer gebruik maken om te e-mailen. Lammerink noemde dit ‘NSB praktijken’ in een interview in een plaatselijke krant. ‘Als gekozen volksvertegenwoordigers monddood gemaakt worden laat ik dat niet toe’, zegt hij. VVD raadslid Ciska van der Aa en PvdA raadslid Ben van Dijk pikten deze uitspraak niet en stapten naar de rechter, die veroordeelde Lammerink vanmiddag tot het betalen van € 500,= of 10 dagen zitten voor belediging.
Lammerink is overigens ook één van de zeven sollicitanten die graag de opvolger wil worden van burgemeester Jan Mans, die op 1 mei met pensioen gaat.
(c) BON/tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):