zaterdag, 12. februari 2005 - 12:01

Rechtzaak om naakte karakters in games

Een stukje software om een figuur in een game uit te kleden is voor spelfabrikant Tecmo aanleiding geweest om een rechtzaak te beginnen. Tecmo klaagt haar eigen fanatieke doelgroep aan die het stukje software hebben verspreidt.

Op de site Ninjahacker.net werden tips en software aangeboden om het uiterlijk van spelfiguren aan te passen. Het populairste spel daarbij was het spel voor de X-box: Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball. In dit spel spelen rondborstige dames de hoofdrol en via een stukje software konden de dames van bikini worden ontdaan.

"Het gaat niet zozeer om de trucs die werden uitgehaald met Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball. Het gaat om het principe", zegt Melody Pfeiffer van Tecmo tegenover The Register. Naast het volleybal-spel, waren er ook skins voor Ninja Gaiden en Alive 3.

"Wij hebben miljoenen geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze spellen en dan zijn er mensen die zelf de codes gaan aanpassen. Dat is illegaal."

Naast de twee webmaster van de site worden ook honderd anonieme gebruikers van het forum aangeklaagd. Tecmo eist een schadevergoeding tussen de duizend en honderduizend dollar voor elke skin.

De site Ninjahacker.net is al op 25 januari offline gehaald.
Categorie:
Tag(s):