maandag, 11. juli 2005 - 11:34

Rechtzaak tegen hoge begrafeniskosten

Den Haag

ANWB Rechtshulp begint namens de familie van twee overleden wandelaars een rechtszaak tegen reisorganisatie Intertrek. De nabestaanden en ANWB Rechtshulp vinden dat de reisorganisator aansprakelijk is voor de gevolgen van de dramatisch verlopen wandeltocht in het Spaanse hooggebergte de Sierra Nevada vorig jaar mei. De eis bestaat uit het vergoeden van de kosten voor de begrafenissen.

Tot nu toe heeft Intertrek de aansprakelijkheid voor de gebeurtenissen niet erkend en was niet bereid tot een schikking. De ANWB en de nabestaanden vinden naast de schadevergoeding de procedure van belang voor de veiligheid van de toekomstige reiziger. Ook voor de reisorganisaties is deze procedure van belang omdat de uitspraak richting geeft hoe touroperators dergelijke reizen op verantwoorde manier moeten organiseren.

Op dit moment zijn er geen regels en afspraken over de kwalificaties waaraan reisleiding moet voldoen. De reizigers die georganiseerde avontuurlijke reizen maken moeten er van op aan kunnen dat de veiligheid maximaal wordt gegarandeerd.
Provincie:
Tag(s):