dinsdag, 25. oktober 2005 - 21:39

Record frikadellen eten niet gebroken!

Grathem

Een zaal, tweeduizend frikadellen en zelfs een internationaal deelnemersveld. Dit waren dinsdagavond de ingrediënten van het Nationaal Kampioenschap Frikadellen eten in Grathem. Café Zaal Geraats in het kerkdorp vormde de setting waar het deelnemersveld de strijd aanging om het record van 24 frikadellen in één uur te overtreffen. Dit record is op 28 augustus gevestigd in Groesbeek. De deelnemers kwamen vanuit Groningen en zelfs uit het Duitse Dortmund.

De regels waren trouwens zeer strikt. Deelnemers mochten een half uur voor de wedstrijd tot een half uur na de wedstrijd de eettafel niet verlaten. Wie dat wel deed om naar het toilet te gaan of te braken werd gediskwalificeerd.

Even na 19.00 uur namen zo’n 40 deelnemers plaats achter de tafel, zowel volwassenen als de jeugd.
De volwassenen kregen een uur de tijd. De kinderen mochten een half uur lang hun frikadellen eten. Zaal Geraats was voor de rest gevuld met veel publiek.

De 42-jarige Wim Baetsen ging voortvarend van start en het kostte hem ook weinig moeite om het record van 24 frikadellen te breken, zo leek het in eerste instantie. Maar na driekwart van de strijd kreeg hij toch langzaamaan genoeg van de frikadellen en bleef hij steken op 21,5 frikadellen. Wel stak hij met kop en schouders boven de nummers twee uit, die beide niet verder kwamen dan 13 frikadellen.

De winnaar mag zich in ieder geval gelukkig prijzen met een beker en een geldcheque en een waardebon voor……een doos frikadellen.

© Blikopnieuws/Foto's: John Peters
Provincie:
Tag(s):