woensdag, 6. juli 2005 - 9:17

Red Bull en Coulthard blij met verlengd contract

Red Bull heeft met het langer vastleggen van Formule 1 icoon David Coulthard, de basis gelegd voor een succesvolle toekomst. De schot die dit seizoen al 17 van de totale 22 punten wist binnen te slepen voor Red Bull Racing, tekende gisteren een nieuw contract voor een extra jaar.

"Ik ben dolblij" zo vertelt Coulthard enthousiast. "Het was een moeilijke keuze in december vorig jaar, om te oordelen wat de toekomst bij Red Bull zou brengen toen Jaguar werd overgenomen. De resultaten sindsdien overtreffen echter alle verwachtingen."

Het verlengen van Coulthard’s contract zal als muziek in de oren hebben geklonken bij de 400 werknemers van Red Bull Racing. Iedere werknemer, van engineer tot schoonmaker, krijgt een bonus toegewezen van 100 Dollar per gewonnen wk-punt.

Teambaas Christian Horner: "Mijn kantoor is nog nooit zo schoon geweest", zo vertelt hij met een knipoog. Horner wist teameigenaar Dietrich Mateschitz te overtuigen het contract van de Schot te laten verlengen. "We wilden het snel in kannen en kruiken hebben, David heeft geweldig werk verricht voor ons, zowel op als naast de baan. Hij is nog steeds één van de beste coureurs in de Formule 1, en een geweldige aanwinst voor het team", aldus Horner.

Coulthard wordt ook geprezen om zijn kennis van de techniek binnen de Formule 1. Coulthard zegt hierover: "Ik word meer betrokken bij het ontwikkelen van de wagen dan ooit tevoren in mijn carriere is voorgekomen. Ik ben daarom ook erg benieuwd hoe het zich zal ontwikkelen."

De jonge teamgenoten van Coulthard, Christian Klien en Tonio Liuzzi, zullen in de resterende races van dit seizoen onderling moeten uitmaken wie de vaste tweede rijder naast Coulthard in 2006 zal gaan worden.
Categorie:
Tag(s):