dinsdag, 27. december 2005 - 18:24

Reddende engel

Valthermond

Dinsdag omstreeks 12.30 uur is op de Valtherblokken een auto te water geraakt. Een van de inzittenden, een 38-jarige vrouw uit Valthermond, is daarbij gewond geraakt. De bestuurder, een 36-jarige man uit Valthermond, reed met zijn personenauto over het Noorderdiep en wilde bij de Valtherblokken linksaf slaan.

Op het gladde wegdek echter ging hij rechtdoor en kwam in het water terecht. Een passerende vrachtwagenchauffeur wist met behulp van kettingen de auto, die bijna geheel onder water was verdwenen, een stukje naar boven te trekken. Op die manier kon de bestuurder uit de auto gehaald worden.

Daarna probeerde dezelfde chauffeur de vrouw, die rechts in de auto zat, uit de auto te halen. Dat lukte niet en in afwachting van de hulpdiensten heeft hij alles gedaan om de vrouw zoveel mogelijk boven water te houden. Brandweermensen haalden de vrouw uit de auto. Ze is door ambulancepersoneel gereanimeerd en daarna naar het Scheperziekenhuis overgebracht. Ook in andere delen van Nederland ondervond het verkeer last van de gladde wegen.
Provincie:
Tag(s):