vrijdag, 20. mei 2005 - 10:57

Reddingsplan Fortuna Sittard onzeker

Sittard-Geleen

Het is onzeker geworden of het reddingsplan voor Fortuna Sittard dat donderdag werd gepresenteerd, doorgang kan vinden. De gemeente Sittard-Geleen had samen met de Betaald Voetbal Organisatie (BVO) Fortuna Sittard en de projectontwikkelaars 3W Vastgoed BV, Meulen projectontwikkeling BV en Bouwontwikkeling Jongen BV een overeenkomst bereikt, waarin geld zou worden geïnvesteerd in Bedrijvenstad Fortuna.

De projectontwikkelaars zouden 7 miljoen investeren in de Bedrijvenstad en ook 300.000 euro op tafel leggen om de achterstallige salarissen van de voetballers te betalen. Drie miljoen euro is bestemd om de schuld van 24 miljoen euro die de Sittardse voetbalclub heeft opgebouwd, te saneren.
In de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond is dit plan echter verworpen. De meerderheid van de gemeenteraad had problemen met een garantstelling van de gemeente Sittard-Geleen aan de projectontwikkelaars van 1,75 miljoen euro. Onzeker is nu of de club nu gered is of niet. De uiteindelijke beslissing van de gemeenteraad zal vallen op 28 juni. © BON/Archieffoto:John Peters

Provincie:
Tag(s):