maandag, 3. januari 2005 - 10:16

Redelijke rustige jaarwisseling

Venlo

De jaarwisseling in Limburg is rustig verlopen zegt de politie. Later in de nacht kwamen er meldingen binnen van enkele opstootjes en vechtpartijen. In totaal zijn hierbij 20 personen aangehouden die in de loop van de dag weer op vrije voeten zijn gesteld. Vooral in de regio Weert, Roermond en Venlo moest de politie optreden. In Weert heeft de politie net voor 01.00 uur twee mannen aangehouden na een vechtpartij op de Oelemarkt.
<BR>
<BR>

Een 23-jarige man uit Weert en een 32-jarige man uit Stramproy zijn na verhoor en opmaken van het proces verbaal in vrijheid gesteld. Rond 05.00 ontstond er wederom een vechtpartij op de Oelemarkt. Vermoedelijk is een onenigheid tussen een van de portiers van de uitgaansgelegenheden en een groepje bezoekers de aanleiding geweest voor de vechtpartij. De politie heeft een 32-jarige man uit Weert aangehouden en heeft de zaak in onderzoek. De man is in verzekering gesteld. Tussen 6.00 en 6.30 uur heeft de politie in Weert twee mannen aangehouden omdat ze niet voldeden aan een bevel of vordering.
Rond 7.00 uur eindigde een onenigheid tussen twee mannen op de Oelemarkt in een vechtpartij.

In Roermond heeft de politie een paar keer moeten ingrijpen op de Veldstraat. Rond 3.30 uur werd een 19-jarige Maasbrachtenaar aangehouden. De man was betrokken bij een vechtpartij. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en hij heeft een gebiedsontzegging gekregen. Rond 4.30 uur heeft de politie twee mannen aangehouden die na een vordering de Veldstraat niet wilden verlaten en mensen lastig vielen. Tegen de 16-jarige en de 17-jarige Roermondenaren is proces verbaal opgemaakt. Rond 6.15 uur was de politie getuige van een opstootje op de Veldstraat. Een 18-jarige man uit Cadier en Keer is aangehouden voor het vechten op straat. Ook een 28-jarige man uit Roermond is aangehouden in verband met deze vechtpartij. Hij verklaarde zelf dat hij de politie wilde helpen bij de aanhouding van de verdachte maar volgens de politie maakte hij deel uit van het opstootje. Een 41-jarige Roermondenaar die zich met de aanhouding wilde bemoeien is aangehouden wegens belemmering van de politie. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

In Venlo heeft de politie net na 2.00 uur een 25-jarige man uit Tegelen aangehouden in verband met een bedreiging. Een 20-jarige man uit Venlo deed aangifte van bedreiging door de verdachte. Hij werd op de Markt door de Tegelnaar met een mes bedreigd. De verdachte is zaterdagmiddag in vrijheid gesteld. Rond 5.30 uur heeft de politie op de Parade in Venlo twee mannen aangehouden. De twee wilden naar binnen bij een café waar een besloten feest gevierd werd. Het tweetal stond te slaan en te schoppen tegen de ruiten op het moment dat de politie voorbij kwam. Ze reageerden niet nadat ze door de politie werden aangesproken. Wel richtten ze hun woede op de politie. Deze moest pepperspray gebruiken om de mannen te kunnen aanhouden. Beide mannen, 25 en 27 jaar oud en woonachtig in Venlo zijn in verzekering gesteld.
Om 6.30 uur heeft de politie een 18-jarige inwoner van Venlo op de Weselseweg aangehouden na een vechtpartij. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 16-jarige jongen uit Hattem. Hij deed dit nadat de 16-jarige hem aansprak op zijn gedrag. De verdachte beledigde de moeder van de aangever. Vervolgens sloeg de verdachte het slachtoffer in het gezicht. De 18-jarige man is zaterdagmiddag in vrijheid gesteld.
Ook in Echt en Panningen heeft de politie aanhoudingen verricht. (c) BON/foto: John Peters

Provincie:
Tag(s):