maandag, 14. maart 2005 - 15:14

Rederij verhuist

Maastricht

In 1998 ondertekenden de gemeente Maastricht en diverse partijen het Convenant Integrale Aanpak Binnenstad. De aantrekkelijkheid van de binnenstad moest worden gewaarborgd en op diverse locaties worden verbeterd. Maastricht moest een aantrekkelijke stad blijven, waarin aandacht moest worden geschonken aan de openbare ruimte, de ligging van de Maas, de natuurlijke begrenzing door historische bebouwing met een overwegend gebruik van natuursteen. Dit geheel gecombineerd met het aanbod van winkels, horeca en cultuur, moeten de stad aantrekkelijk maken.

Onder het motto ‘Stadskern in beweging’ werken de partijen samen aan 66 actiepunten die er voor moeten zorgen voor een vernieuwing en verbetering van de binnenstad.

Een van de fases van het project is het terugplaatsten van Rederij Stiphout aan de Maasboulevard. Jarenlang heeft deze rederij de toeristen Maastricht laten zien vanaf het water. In 1998 vanaf een andere locatie, maar medio dit jaar zullen de schepen weer varen en aanmeren op de locatie tussen de Wilhelminabrug en de Servaasbrug. De pontons waaraan de schepen jarenlang waren aangemeerd, werden vandaag verplaatst.
Als alles naar wens verloopt vertrekken vanaf Pasen de eerste schepen weer vanaf de oude, maar vernieuwde locatie tussen de twee oude bruggen.

© BON Jean-Pierre Geusens (foto en tekst)
Provincie:
Tag(s):