dinsdag, 1. maart 2005 - 18:56

Reizen voor € 1,-

Groningen

Vervoerder NoordNed houdt de komende zomervakantie in het overgrote deel van haar streekbussen in Friesland weer een Euro-actie. De actieperiode duurt zes weken, van 24 juli tot en met 4 september 2005. De vervoerder is tot deze nieuwe actie gekomen, omdat de 'euro-weken' in 2004 succesvol zijn verlopen.

In de zomer van 2004 hield NoordNed voor de eerste keer een Euro-actie van 3 weken (1 tot en met 22 augustus). Na de eerste week hadden de chauffeurs aanmerkelijk meer vervoersbewijzen verkocht dan in een vergelijkbare week in 2003. Reizigers die gebruik maakten van de 'Euro-actie' waren voor de chauffeurs vaak 'nieuwe gezichten'. Juist op die groep richtte NoordNed de Euro-actie ook.

De actie van vorig jaar kan een succes worden genoemd omdat het aantal reiziger aanzienlijk hoger lag dan in een vergelijkbare periode in voorgaande jaren. Ook trok de actie veel nieuwe reizigers en toeristen. Bovendien zorgde de actie voor meer werkplezier; de medewerkers waren erg enthousiast, omdat zij niet 'met lege bussen rondreden'.

De actie zal in vrijwel alle streekbussen van NoordNed gelden, maar niet in de QLiner, de Sneekermeerbus, de Poartebus, het vraagafhankelijk vervoer, de buurtbus en in de ThuisbrengService. Momenteel worden de plannen verder uitgewerkt. De actie houdt in dat een reiziger na 09.00 uur, voor € 1,- kan instappen in de streekbus. In het weekend geldt de actie ook voor 09.00 uur.

©BON/Sjaak
Categorie:
Tag(s):