dinsdag, 30. augustus 2005 - 19:33

Reiziger rond met PSV

Michael Reiziger heeft woensdag een tweejarig contract getekend bij PSV. De rechtsback komt transfervrij over van Middlesbrough. De oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan en FC Barcelona is in Eindhoven aangetrokken voor meerdere posities in de verdediging.

"Middlesbrough heeft goed meegeholpen en meegewerkt aan deze transfer", aldus Reiziger op psv.nl. De verdediger gaat spelen met rugnummer 3. "Ik heb de ambitie om op een hoog podium te spelen. Toen PSV kwam was ik er heel snel uit. Ik ken de club, ik ken de competitie. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb kunnen maken. Ik hoop dat we met PSV kunnen evenaren wat er vorig seizoen is opgezet. Vorig jaar heb ik bij Middlesbrough een moeilijk seizoen gehad, door een schouderoperatie heb ik lange tijd niet kunnen spelen. Dit is een fris begin.''

In het Philips Stadion wordt hij herenigd met zijn voormalige ploeggenoot Phillip Cocu. "Ik heb zes jaar met hem gespeeld, natuurlijk kennen we elkaar heel goed. We zaten naast elkaar in de kleedkamer bij FC Barcelona. Natuurlijk heb ik contact gehad met hem over PSV, hij heeft een klein beetje uitgelegd hoe het er hier aan toe gaat. Dat spreekt me heel erg aan. Phillip heeft me zeker geholpen om de keuze te maken.'' Met Guus Hiddink zei Reiziger telefonisch contact te hebben gehad. "Hij heeft mij onder zijn hoede gehad bij het Nederlands elftal. Hij weet wat mijn speelwijze is'', aldus de mandekker op psv.nl.

Eerder deze week verloor de landskampioen de defensieve krachten Wilfred Bouma en Young-Pyo Lee. PSV hoopt voor het verstrijken van de transferdeadline nog een linksbenige verdediger aan te trekken.
Categorie:
Tag(s):