dinsdag, 3. mei 2005 - 19:43

Remise voor Oranje -17 tegen Kroatië

Het Nederlands Elftal voor spelers onder de 17 jaar heeft in zijn eerste wedstrijd op het EK in Italië op de valreep een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Kroatië. Niels Vorthoren (Willem II) tikte één minuut in blessuretijd de 1-2 binnen en Martijn van der Laan (FC Groningen) maakte vier minuten later 2-2.

De ploeg van bondscoach Ruud Kaiser kreeg in San Giuliano Terme via onder meer Diego Biseswar (Feyenoord) veel kansen om te scoren, maar miste in de reguliere speeltijd (2x40 minuten) een beetje geluk.

In de 28ste minuut schoot Marvin Emnes van Sparta op de paal en in de eerstvolgende tegenaanval scoorde de Kroatische aanvoerder Nikola Kalinic. Spelmaker Stipe Bacelic-Grgic verdubbelde de voorsprong na een fraaie actie in de tweede helft. Het duel leek daarmee beslist, maar Oranje Onder 17 bleek over veerkracht te beschikken.

Nederland is met Kroatië, Zwitserland en Israël ingedeeld in Groep B. Italië, Turkije, Wit-Rusland en Engeland zitten in Groep A. De beste twee ploegen van iedere poule plaatsen zich voor de halve finales.
Categorie:
Tag(s):