maandag, 30. mei 2005 - 17:58

Remkes foldert voor Europese Grondwet

Maastricht

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken heeft maandagmiddag in Maastricht campagne gevoerd voor de Europese Grondwet. Met burgemeester Gerd Leers deelde hij folders uit op het Vrijthof. Na het Franse ‘Nee’ zet de minister alles op alles om een Nederlands ‘Nee’ te voorkomen. Bij het uitdelen van de folders ging de minister een stevige discussie met passanten en een enkele demonstrant niet uit de weg.

De minister koos voor het uitdelen voor Maastricht, omdat de Limburgse hoofdstad dicht bij de Belgische en Duitse grens ligt. Op allerlei fronten, zoals grensoverschrijdende criminaliteit en hulpverlening bij grote calamiteiten, heeft Maastricht met het aangrenzende buitenland te maken.

Tijdens zijn bezoek aan Maastricht nam minister Remkes samen met de commissarissen van de Koningin afscheid van gouverneur Van Voorst tot Voorst. Dit gebeurde tijdens de maandelijkse vergadering tussen de minister en de commissarissen. Van Voorst tot Voorst zal zijn functie per 1 juli neerleggen. Hij heeft er dan 12 jaar als Gouverneur van Limburg opzitten. © BON/Foto’s: Henk Magnee
Provincie:
Tag(s):