woensdag, 13. april 2005 - 9:27

Renault houdt Ferrari af en praat met Alonso

De teambaas van Renault, Flavio Briatore, heeft in een Duits autosportblad laten weten dat het Franse team de onderhandelingen met Fernando Alonso reeds is begonnen. De Italiaan vertelde dat de leiders in het huidige kampioenschap er alles aan doen om de Spanjaard bij het team te houden, aangezien er kapers, zoals Ferrari, op de kust zijn.

“De onderhandelingen met Renault voor het verlengen van het contract zijn al gestart. Als alle partijen het over de zaken eens zijn, dan zou het geweldig zijn om rond de Grand Prix van Monaco het nieuwe contract bekend te maken,� aldus Briatore, die zelf beweert te stoppen met de Formule 1 zodra zijn team de wereldtitel wint.

De teambaas van rivaal Ferrari, Jean Todt, liet nog geen week geleden weten zeer geïnteresseerd te zijn in de diensten van de Spaanse coureur. Zijn teambaas en tevens manager liet echter weten dat de Grand Prix-winnaar van Maleisië en Bahrein niet naar het Italiaanse team zou gaan zolang zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher daar rijdt.

De wereldkampioenen zelf zagen Alonso echter als opvolger van Schumacher komen, en niet als teamgenoot. “Ferrari is niet het enige team die Fernando graag bij het team zien komen�, verklaart Briatore. “Voor Renault is er een makkelijke weg om diensten van Alonso te contracteren – er kan er maar één zijn die hem de meest competitieve wagen kan geven.�
Categorie:
Tag(s):