woensdag, 21. december 2005 - 17:20

Renovatie Italiaanse Hoek voltooid

Duiven

De Italiaanse Hoek is het parkje ten zuiden van de Dennenlaan in Duiven, tegenover de Elshofpassage. Dit parkje kon na verloop van tijd wel een opknapbeurt gebruiken. Zo waren muurtjes gebarsten, lagen tegels scheef en waren bomen beschadigd.

Naar aanleiding daarvan besloot het gemeentebestuur in het voorjaar dat er een renovatie uitgevoerd moest worden. Zodoende is er in de afgelopen tijd hard gewerkt om het parkje een heel ander aanzien te geven; Oude tegels zijn vervangen door gebakken klinkers.

Twee bomen die in de bestrating staan hebben een modern boomrooster gekregen. De muurtjes en de bloembakken zijn allemaal schoon gestraald, opnieuw gevoegd en waar nodig opgemetseld. De lantaarnpalen zijn herschikt en vervangen door nieuwe exemplaren. Het terras bij het water is onkruidvrij geborsteld.

Onder de bomen is een nieuwe lage beplanting aangebracht die veel schaduw kan hebben. In de bloembakken zelf zijn kleurige en doorbloeiende vaste planten gezet. Ook is er een fietsgeleidingshekje geplaatst aan de kant van de Droo om te voorkomen dat (brom)fietsers door de Italiaanse hoek fietsen.

Op deze manier ziet het parkje er weer up-to-date uit
Provincie:
Tag(s):