zaterdag, 30. juli 2005 - 9:07

Rentree Lucius in doelpuntloze pot tegen Gladbach

Theo Lucius heeft zijn rentree gemaakt voor PSV. De middenvelder kwam na 21 minuten in het veld voor Mika Väyrynen, die licht geblesseerd raakte, tijdens een oefenwedstrijd in het Borussenpark van en ook tegen Borussia Mönchengladbach.

Lucius, die op 4 juni zijn kuitbeen brak in de WK-kwalificatie-interland van het Nederlands elftal in en tegen Roemenië, voltooide het duel zonder problemen. De vriendschappelijke ontmoeting eindigde in 0-0.

PSV-coach Guus Hiddink experimenteerde, door net als in Zuid-Korea Alex en Timmy Simons als centraal verdedigingsduo op te stellen met Wilfred Bouma daar net voor. De beste kans voor rust was voor Robert, maar hij miste.

Tien minuten in de tweede helft leek Gladbach-speler Marek Heinz in een klutssituatie te scoren, maar de scheidsrechter keurde de treffer af. In het vervolg van het duel kreeg opnieuw Robert en de ingevallen John de Jong een kans, maar de 17.500 aanwezige toeschouwers zagen geen doelpunten. Bij Borussia deed Kasper Bögelund mee.