donderdag, 19. mei 2005 - 16:59

RFID chips beveiligen DVD's

In Los Angeles hebben onderzoekers een nieuwe vorm van beveiliging van DVD's onderzocht. De film industrie in Amerika doet altijd erg zijn best om de uitgegeven DVD's te beschermen tegen illegaal kopieëren ervan.

Huidige DVD's worden standaard voorzien van beveiligingen die meegebrand worden op de DVD zelf. Het grote nadeel is dat deze beveiligingen telkens gekraakt worden. Overal op internet zijn er programma's te vinden waarmee men de beveiligingen kan omzeilen.

Nu hebben onderzoekers in Los Angeles een nieuwe methode van beveiligen bedacht. Door middel van RFID (Radio Frequency Identification) chips worden de DVD's aan de persoon toegekend die de DVD ook daadwerkelijk heeft gekocht. Deze RFID chips worden dan in de DVD ingebouwd en vervolgens kan men gegevens van een irisscan of vingerafdruk op deze chip zetten.

De bedoeling is dan dat als de persoon een DVD in de winkel koopt, dat de DVD meteen wordt voorzien van een irisscan of vingerafdruk van deze persoon. Thuis moet de persoon vervolgens wel een DVD speler hebben staan die een irisscan of vingerafdruk kan maken en deze vergelijken met de gegevens op de RFID chip.

Gelukkig voor de meeste gebruikers is dit alleen nog toekomst muziek en wordt er sterk getwijfeld aan de haalbaarheid van het systeem. Tegenstanders vinden het namelijk niet handig om telkens je iris of vinger te moeten scannen voor je een DVD kunt kijken. Ook is het dan niet meer mogelijk om je familie van je DVD's te laten genieten zonder dat jij thuis bent om een vingerafdruk of irisscan te maken.
Categorie:
Tag(s):